Mail je Europees Aanrijdingformulier maar lees eerst onderstaande tips

Van zodra een motorvoertuig betrokken is bij een verkeersongeval is het belangrijk om het Europees Aanrijdingformulier in te vullen, zelfs als de tegenpartij een fietser, een skater, een voetganger is.

Voor je het ondertekend is het belangrijk dat je eerst alles goed naleest en nakijkt want soms tekent er wel iemand zijn of haar doodsvonnis omdat men in paniek is, gehaast is, het slecht weer is, er heel veel verkeer is, enz.

Kijk dus na of de kruisjes juist staan. Let op, in bepaalde situaties kan het heel goed zijn dat je geen kruisje hoeft te plaatsen.

Kijk ook de schets heel goed na. Kijk, ondermeer, na of de rijrichtingen aan te geven van beide partijen aangegeven zijn met pijltjes.

Het is nooit fout om ook enkele foto’s te nemen van de plaats en de voertuigen. Die foto’s hebben we niet meteen nodig maar in geval van twijfel of discussie kunnen ze heel nuttig zijn en dan zullen we ze ook opvragen om je dossier kracht bij te zetten.

Als er mensen zijn die het ongeval gezien hebben, vraag hen om ze willen getuigen. Een getuigenis is ontzettend waardevol als er discussie is over hoe het ongeval gebeurd is en wie er aansprakelijk gesteld moet worden voor het ongeval. Om iedereen gerust te stellen, een getuige wordt door de verzekeringsmaatschappij enkel gecontacteerd als dat nodig is.

Als je het Europees Aanrijdingformulier naar ons doormailt dan werkt het voor ons iets handiger als het in een PDF formaat doorgestuurd wordt. Dank je wel voor je medewerking.

Als je verantwoordelijk bent voor het ongeval én je hebt geen onmium dan draai je zelf op voor de herstelkosten. Hoeveel die kunnen kosten? Stel je vraag aan Fixico, zij vergelijken een aantal koetswerkherstellers en informeren je vervolgens waarna jij kan kiezen en beslissen.